culinaire zaken .nl |
Gemarineerde entrecote met courgette-tomaatjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 4 3 2 1.50 1 1 0.50 0.50 - - |
gram gram stuks eetlepel teentje theelepel theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
runderentrecote courgette (groen) tomaat olie (olijf-) knoflook rozemarijn (gedroogd) tijm (gedroogd) ui (sjalot) boter (bak-) kruiden (Provencaals) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Oven voorverwarmen op 225 C. n kom 2 eetlepels olie, rozemarijn en tijm door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken, af en toe keren. | |||
Berei- ding |
Intussen tomaten wassen, kapjes eraf snijden (en bewaren) en met theelepel vruchtvlees verwijderen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Courgette wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in kleine stukjes snijden. In steelpan boter verhitten. Sjalotjes circa 1 minuut zachtjes fruiten. Courgette toevoegen en circa 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en kruiden. Mengsel over tomaten verdelen. Kapjes op tomaten zetten. In ovenschall zetten. In midden van oven in circa 10 minuten warm laten worden. In koekepan rest van olie verhitten. Vlees in circa 2 minuten goudbruin en rose bakken, halverwege keren. Vlees op borden leggen. Gevulde tomaten ernaast zetten. Serveren met aardappelpuree. * vrijwel hetzelfde resultaat krijg u door 1 entrecote a 200 gram met een deegroller uit te rollen en in 4 stukjes te snijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1489 KiloJoules 355 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 26 gram 4 gram |