culinaire
zaken
.nl
Gemarineerde entrecote met courgette-tomaatjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
4
3
2
1.50
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
runderentrecote
courgette (groen)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
rozemarijn (gedroogd) ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (bak-)
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwarmen op 225 C.
n kom 2 eetlepels olie, rozemarijn en tijm door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken, af en toe keren.
Berei-
ding
Intussen tomaten wassen, kapjes eraf snijden (en bewaren) en met theelepel vruchtvlees verwijderen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Courgette wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in kleine stukjes snijden. In steelpan boter verhitten. Sjalotjes circa 1 minuut zachtjes fruiten. Courgette toevoegen en circa 3 minuten zachtjes meebakken.
Op smaak brengen met zout, peper en kruiden. Mengsel over tomaten verdelen. Kapjes op tomaten zetten. In ovenschall zetten. In midden van oven in circa 10 minuten warm laten worden.
In koekepan rest van olie verhitten. Vlees in circa 2 minuten goudbruin en rose bakken, halverwege keren.
Vlees op borden leggen. Gevulde tomaten ernaast zetten. Serveren met aardappelpuree.

* vrijwel hetzelfde resultaat krijg u door 1 entrecote a 200 gram met een deegroller uit te rollen en in 4 stukjes te snijden.
Voedings-
waarde
Energie1489 KiloJoules
355 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
26 gram
4 gram