culinaire zaken .nl |
Vegetarische pizza | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 75 3 2 2 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel stuks stengel stuks theelepel eetlepel theelepel stuks teentje naar smaak naar smaak |
champignon kaas (lichtbelegen) noot (hazel-) olie (zonnebloem-) pizza selderij (bleek-) tomaat (vlees-) kerrie (poeder) kaas (parmezaans) kruiden (pizza-) ui knoflook peper zout | ||
Berei- ding |
Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, spoel ze af onder de koude waterkraan en trek de schilletjes eraf. Snij de tomaten, de ui en de stengels bleekselderij in stukjes. Maak de champignons schoon. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en bleekselderij in circa 3 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend 4 minuten mee. Voeg het fijngeperste teentje knoflook, het kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper, de pizzakruiden en de stukjes tomaat toe, breng alles aan de kook en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwarn de oven voor op de hoogste stand (250/270 graden Celcius). Schep het champignonmengsel in een zeef en laat het uitlekken. Leg de pizzabodems op een (ingevette) bakplaat en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Verdeel het champignonmengsel erover. Bestrooi de pizza's met de hazelnoten en de geraspte kaas en bak ze in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3665 KiloJoules 873 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 45 gram 24 gram |