culinaire
zaken
.nl
Vegetarische pizza
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
75
3
2
2
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stengel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
kaas (lichtbelegen)
noot (hazel-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
pizza
selderij (bleek-)ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
kerrie (poeder)
kaas (parmezaans)
kruiden (pizza-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, spoel ze af onder de koude waterkraan en trek de schilletjes eraf. Snij de tomaten, de ui en de stengels bleekselderij in stukjes. Maak de champignons schoon. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en bleekselderij in circa 3 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend 4 minuten mee. Voeg het fijngeperste teentje knoflook, het kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper, de pizzakruiden en de stukjes tomaat toe, breng alles aan de kook en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwarn de oven voor op de hoogste stand (250/270 graden Celcius). Schep het champignonmengsel in een zeef en laat het uitlekken. Leg de pizzabodems op een (ingevette) bakplaat en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Verdeel het champignonmengsel erover. Bestrooi de pizza's met de hazelnoten en de geraspte kaas en bak ze in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie3665 KiloJoules
873 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
45 gram
24 gram