culinaire zaken .nl |
Tjap tjoy I (Groenten met varkensvlees en garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 200 100 10 2 2 1 1 - - - |
gram gram gram gram stuks stuks stuks theelepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensvlees tauge champignon garnaal (Hollands,gepeld) wortel ui ei (kip) komijn knoflook peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Het vlees wordt in stukjes gesneden. De uien worden fijngesneden. De champignons worden in stukjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De worteltjes worden in ringen gesneden. Fruit in wat olie de ui, knoflook en het vlees tot het goed bruin is. Voeg dan de garnalen en groenten erbij onder toevoeging van wat water en op een klein vuur door laten sudderen tot de groenten gaar zijn. Het geheel kan met wat maizena gebonden worden. Ook kan men gebruik maken van wat witte kool. Kluts de eieren en bak een omelet, snij ze in reepjes en meng dit door de groenten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1051 KiloJoules 250 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 24 gram 3 gram |