culinaire zaken .nl |
Rempejeh van garnalen of van teri (klein zeevisje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 80 32 12 4 1 0.50 0.50 0.25 - |
gram gram gram eetlepel teentje theelepel theelepel theelepel kopje naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) meel (rijst-) bloem olie (zonnebloem-) knoflook ketoembar kurkuma (poeder) komijn melk (kokos-,dik) zout | ||
Berei- ding |
U maakt flensjesbeslag van rijstmeel, bloem en kokosmelk. Het beslag kruidt u met ketoembar, djinten, knoflook, koenjit en zout (naar smaak). De garnalen of teri roert u door het beslag. In de wadjan bakt u krokante koekjes, door aan de rand van de wadjan telkens een eetlepel van het beslag in de hete olie te laten glijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1876 KiloJoules 447 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 13 gram 1 gram |