culinaire zaken .nl |
Pasta met spinazie-feta saus en tomatensalade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 4 3 2 1 - - - |
gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie (vers) pasta (spaghetti) dressing (knoflook-) room (koffie-) tomaat olie (zonnebloem-) zout peper tijm | ||
Berei- ding |
Bereiden: In pan met ruim water en zout pasta gaar koken volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Intussen tomaten (2 stuks) wassen en in plakjes snijden. In steelpan olie verwarmen. Spinazie en tijm toevoegen. Feta erboven verkruimelen. Al roerend verwarmen tot spinazie ontdooid is. Koffieroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Pasta afgieten en over twee borden verdelen. Saus erover scheppen. Tomaat ernaast leggen en besprenkelen met dressing. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2281 KiloJoules 543 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 86 gram 15 gram 6 gram |