culinaire zaken .nl |
Nasi Goreng Balikpapan (Gebakken rijst uit balikpapan) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 100 100 5 2 2 2 2 2 1 1 0.50 0.25 - - - |
gram gram gram gram gram teentje stuks theelepel theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
rijst kip spek (ontbijt-,mager) atjar tjampoer selderij (blad-) knoflook ui trassi sambal oelek ketjap (manis) olie (zonnebloem-) prei komkommer kentjoer (poeder) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui totdat de ui bruin is. Doe dan de kip (vlees van hamlappen of garnalen of gecombineerd kan ook) erbij. Maak het af met de overige kruiden. Is het vlees bruin, dan het spek toevoegen totdat dit gaar is. Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en blijf goed omroeren totdat de rijstekorrels las zijn. Giet er wat ketjap over en de sambal naar smaak. Het geheel weer goed omscheppen. De prei en selderie als laatste er doorheen mengen. Opdienen in een diepe schaal. Garneer het geheel met een gebakken spiegelei, plakjes komkommer en gebakken uitjes. Geef er kroepoek, zoute vis en zelfgemaakte atjar bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2764 KiloJoules 658 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 118 gram 31 gram 4 gram |