culinaire
zaken
.nl
Nasi Goreng Balikpapan
(Gebakken rijst uit balikpapan)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
100
100
5
2
2
2
2
2
1
1
0.50
0.25
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
teentje
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rijst ingrediënt info
kip
spek (ontbijt-,mager)
atjar tjampoer ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
sambal oelek
ketjap (manis)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
prei
komkommer
kentjoer (poeder)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui totdat de ui bruin is. Doe dan de kip (vlees van hamlappen of garnalen of gecombineerd kan ook) erbij. Maak het af met de overige kruiden. Is het vlees bruin, dan het spek toevoegen totdat dit gaar is. Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en blijf goed omroeren totdat de rijstekorrels las zijn. Giet er wat ketjap over en de sambal naar smaak. Het geheel weer goed omscheppen. De prei en selderie als laatste er doorheen mengen. Opdienen in een diepe schaal. Garneer het geheel met een gebakken spiegelei, plakjes komkommer en gebakken uitjes. Geef er kroepoek, zoute vis en zelfgemaakte atjar bij.
Voedings-
waarde
Energie2764 KiloJoules
658 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
118 gram
31 gram
4 gram