culinaire zaken .nl |
Nasi Goreng Ajam (Gebakken rijst met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 500 50 8 4 4 4 3 3 1 1 1 1 0.50 - - |
kilogram liter gram gram stuks teentje blaadje stuks stuks theelepel theelepel theelepel stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kip water rijst garnaal (Hollands,gepeld) kruidnagel knoflook foelie (poeder) ei (kip) ui trassi ketoembar sambal oelek komkommer olie (zonnebloem-) komijn peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Kip gaar koken met het water, zout, peper, kruidnagels en foelie. Daarna de rijst gaar koken in de kippenbouillon en even af laten koelen. Wrijf knoflook, trassi, ketoembar, djinten en sambal tot een brij en fruit dit met de uien, de in kleine stukjes gesneden kip in wat olie. Hierna wordt de rijst met het kipmengsel meegebakken. Af en toe doorroeren. Tenslotte wordt er de garnalen doorheen gemengd. De overige garnalen, de in schijfjes gesneden komkommer en in stukjes gesneden eieren worden als garnering gebruikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4675 KiloJoules 1113 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 114 gram 97 gram 5 gram |