culinaire
zaken
.nl
Nasi Goreng Ajam
(Gebakken rijst met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
500
50
8
4
4
4
3
3
1
1
1
1
0.50
-
-
kilogram
liter
gram
gram
stuks
teentje
blaadje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kip
water
rijst ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
kruidnagel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
foelie (poeder)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
ketoembar
sambal oelek
komkommer
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
komijn
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Uien fijnsnijden. Kip gaar koken met het water, zout, peper, kruidnagels en foelie. Daarna de rijst gaar koken in de kippenbouillon en even af laten koelen. Wrijf knoflook, trassi, ketoembar, djinten en sambal tot een brij en fruit dit met de uien, de in kleine stukjes gesneden kip in wat olie. Hierna wordt de rijst met het kipmengsel meegebakken. Af en toe doorroeren. Tenslotte wordt er de garnalen doorheen gemengd. De overige garnalen, de in schijfjes gesneden komkommer en in stukjes gesneden eieren worden als garnering gebruikt.
Voedings-
waarde
Energie4675 KiloJoules
1113 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
114 gram
97 gram
5 gram