culinaire
zaken
.nl
Macaroni Ajam
(Macaroni met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
100
40
10
4
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
pasta (macaroni) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
spek (rook-)
bloem ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
kippenbout
ui ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. 1 Ui in ringen snijden en 1 ui fijnsnijden. Selderij fijnhakken (1 eetlepel) Rookspek in stukjes snijden. De macaroni koken volgens aanwijzingen op het pak. Afgieten goed afspoelen met koud water. De macaroni mag niet plakken. Van de champignons de helft in schijfjes snijden, de andere helft heel laten, zoek hiervoor de kleinste eruit. Paneer de stukken kip met bloem, zout, peper en nootmuskaat. Bak ze in de hete olie knappend en gaar. Laat ze uitlekken. Fruit in iets van dezelfde olie de knoflook, fijne ui, selderij, stukjes spek en de schijfjes champignons. Doe er dan de macaroni goed door heen en maak af naar smaak. Schep de macaroni in een vuurvaste schaal en leg de stukken kip erop. Fruit heel even in wat olie de uiringen en hele champignons. Drapeer ze over de macaroni en de kipstukken. Zet de schaal circa 10 minuten in een voorverwarmde oven. Daarna opdienen. Geef er gebakken ei, atjar, kroepoek of zoute vis bij. Sambal oelek alleen gebruiken voor de liefhebber.
Voedings-
waarde
Energie4216 KiloJoules
1004 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
78 gram
4 gram