culinaire zaken .nl |
Macaroni Ajam (Macaroni met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 100 40 10 4 1 1 1 - - - |
gram gram gram gram gram stuks stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
pasta (macaroni) champignon spek (rook-) bloem selderij (blad-) kippenbout ui ui knoflook nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. 1 Ui in ringen snijden en 1 ui fijnsnijden. Selderij fijnhakken (1 eetlepel) Rookspek in stukjes snijden. De macaroni koken volgens aanwijzingen op het pak. Afgieten goed afspoelen met koud water. De macaroni mag niet plakken. Van de champignons de helft in schijfjes snijden, de andere helft heel laten, zoek hiervoor de kleinste eruit. Paneer de stukken kip met bloem, zout, peper en nootmuskaat. Bak ze in de hete olie knappend en gaar. Laat ze uitlekken. Fruit in iets van dezelfde olie de knoflook, fijne ui, selderij, stukjes spek en de schijfjes champignons. Doe er dan de macaroni goed door heen en maak af naar smaak. Schep de macaroni in een vuurvaste schaal en leg de stukken kip erop. Fruit heel even in wat olie de uiringen en hele champignons. Drapeer ze over de macaroni en de kipstukken. Zet de schaal circa 10 minuten in een voorverwarmde oven. Daarna opdienen. Geef er gebakken ei, atjar, kroepoek of zoute vis bij. Sambal oelek alleen gebruiken voor de liefhebber. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4216 KiloJoules 1004 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 87 gram 78 gram 4 gram |