culinaire zaken .nl |
Kerrie Ikan Sembilang | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3 1 3 20 20 3 3 3 3 2 1 1 - - |
gram deciliter deciliter centiliter gram gram theelepel theelepel stuks teentje theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
zeewolf bouillon (vis-) melk (kokos-) olie gember (wortel,vers) sereh (vers) trassi kerrie (poeder,Javaans) peper (rood) knoflook koriander (poeder) ui komijn peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de pepers in strips. Maal de gember, ui, knoflook en sereh. Fruit dit aan in olie tezamen met de Javaanse kerriepoeder, de koriander, de komijn en de trassie. Blus dit af met kokosmelk en de visbouillon. Voeg de rode pepersstrips en de vis hier aan toe. Stoof de vis hierin verder gaar. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1057 KiloJoules 252 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 28 gram 3 gram |