culinaire zaken .nl |
Fruitpizza | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
260 150 1 4 2 1 1 1 1 1 1 |
gram gram deciliter stuks stuks pak theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel |
saus (napolitana-) kaas (lichtbelegen) melk (kokos-) ham (plak) banaan mix (pizzabodem-) sap (citroen-) olie prei appel peterselie | ||
Berei- ding |
1. Maak de pizzabodem volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit en bekleed de (ingevette) bakplaat van de over ermee. 2. Verwarm de oven voor op 225 graden 3. Snij de ham in reepjes en de prei in smalle ringen. 4. Schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en besprenkel ze met een beetje citroensap. 5. Pel de bananen, snij ze in lange dunne plakken en besprenkel ze met een beetje citroensap 6. Verdeel de napolitana saus over de pizzabodem. Beleg de bodem met de plakjes appel, plakken banaan, preiringen en de reepjes ham. 7. Strooi de klapper en de geraspte kaas over de pizza. Bak de pizza in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Bestrooi de pizza met de peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2009 KiloJoules 478 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 44 gram 4 gram |