culinaire zaken .nl |
Flensje met gerookte kip en chinese kool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 50 25 4 3 1 1 1 0.50 - - |
deciliter gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
melk bloem boter (bak-) rijstcrackers (Japanse) saus (spaghetti-) ei (kip) gember (bak-) kipfilet (fumee) kool (Chinees) zout peper | ||
Berei- ding |
Bereiden: Bord voorverwarmen. In kom bloem doen. Ei en melk erdoor roeren tot een glad beslag. In grote koekepan 0.5 eetlepel boter verhitten. Helft van beslag erin scheppen en laten uitvloeien. Op matig vuur flensje circa 2 minuten bakken tot bovenkant bijna droog is. Flensje omdraaien en onderkant snel bruin bakken. Uit pan op bord laten glijden. Nog een flensje bakken. Kipfilet in dunne repen snijden. In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Kip al omscheppende circa 1 minuut bakken. Kool en bakgember toevoegen en circa 2 minuten roerbakken. Spaghettisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Flensjes overdoen op twee borden. Kip-groentemengsel op flensjes scheppen. Japanse rijstcrackers erover strooien. 1/3 Deel van flensje terugvouwen. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1475 KiloJoules 351 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 23 gram 0 gram |