culinaire
zaken
.nl
Flensje met gerookte kip en chinese kool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
50
25
4
3
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
rijstcrackers (Japanse) ingrediënt info
saus (spaghetti-)
ei (kip)ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
kipfilet (fumee)
kool (Chinees)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiden: Bord voorverwarmen. In kom bloem doen. Ei en melk erdoor roeren tot een glad beslag. In grote koekepan 0.5 eetlepel boter verhitten. Helft van beslag erin scheppen en laten uitvloeien. Op matig vuur flensje circa 2 minuten bakken tot bovenkant bijna droog is. Flensje omdraaien en onderkant snel bruin bakken. Uit pan op bord laten glijden. Nog een flensje bakken. Kipfilet in dunne repen snijden. In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Kip al omscheppende circa 1 minuut bakken. Kool en bakgember toevoegen en circa 2 minuten roerbakken. Spaghettisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Flensjes overdoen op twee borden. Kip-groentemengsel op flensjes scheppen. Japanse rijstcrackers erover strooien. 1/3 Deel van flensje terugvouwen. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie1475 KiloJoules
351 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
23 gram
0 gram