culinaire zaken .nl |
Bebotok Ajam Tegal (Gestoomde pikante kipgehakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 7 4 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter theelepel theelepel stuks teentje stuks theelepel theelepel stuks eetlepel stuks stuks stuks stuks stuks theelepel naar smaak |
kip santen ketoembar komijn djeroek poeroet knoflook ui (rood) djahe kentjoer (poeder) sereh (vers) olie ei (kip) bananenblad kurkuma (vers) pandangblad ei (kip) trassi peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Stamp alle kruiden fijn en fruit deze in de olie. daarna de gehakte kip er bij doen en even opbakken. Het geklutste ei door de santen roeren en bij de kip voegen. Laat dit koken tot het dik wordt. Als men het wil inpakken doet men op 1 pisangblad 1 of 2 lepels van het mengsel en legt daarop 1 stukje sereh, 1 stukje pandang, 1 stukje djeroek-poeroet en 1 stukje hardgekookt ei en 1 lepel santen. Blad dichtvouwen en vaststeken. Daarna even stomen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2552 KiloJoules 608 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 45 gram 3 gram |