culinaire
zaken
.nl
Bebotok Ajam Tegal
(Gestoomde pikante kipgehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
7
4
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
theelepel
stuks
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
kip
santen ingrediënt info
ketoembar
komijn
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
djahe
kentjoer (poeder)
sereh (vers)
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bananenblad ingrediënt info
kurkuma (vers)
pandangblad
ei (kip)ingrediënt info
trassi
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Stamp alle kruiden fijn en fruit deze in de olie. daarna de gehakte kip er bij doen en even opbakken. Het geklutste ei door de santen roeren en bij de kip voegen. Laat dit koken tot het dik wordt. Als men het wil inpakken doet men op 1 pisangblad 1 of 2 lepels van het mengsel en legt daarop 1 stukje sereh, 1 stukje pandang, 1 stukje djeroek-poeroet en 1 stukje hardgekookt ei en 1 lepel santen. Blad dichtvouwen en vaststeken. Daarna even stomen.
Voedings-
waarde
Energie2552 KiloJoules
608 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
45 gram
3 gram