culinaire
zaken
.nl
Bah Pao
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
150
25
12
12
5
4
2
1
1
1
1
0.25
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
teentje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
melk ingrediënt info
gehakt (varkens-)
gist (vers)
boter (bak-)
boter (bak-)
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
suiker
suiker
prei
peper ingrediënt info
zout
zout
Berei-
ding
U snijdt ui en knoflook en u fruit ze in de boter. U voegt prei, selderie, varkensgehakt, ketjap manis, suiker, zout en peper naar smaak toe. Op een lage vlam roert u alles even goed door elkaar. U laat de vulling afkoelen en u zet deze afgedekt in de koelkast. De vulling moet kompakt en koud zijn als u het gebruiken gaat.

U roert het gist voorzichtig los met de lauwe melk. Dan voegt u beetje bij beetje het bloem toe, de boter, de suiker, zout naar smaak en de eieren. U kneed en slaat het deeg goed, zodat het soepel wordt. U maakt van het deeg een rol met een doorsnede van circa 7 centimeter. Op ieder plakje doet u 1.5 dessertlepel vulling en u vouwt de plakjes dicht. Van het vetvrij papier heeft u inmiddels vierkantjes geknipt van 7 x 7 centimeter. Hier legt u de dicht gevouwen plakjes op. U laat ze 1 uur rijzen op kamertemperatuur (circa 20 graden). U stoomt de BAH PAO in 10 minuten gaar, terwijl u de stoompan afdekt met een schoon servet.
Voedings-
waarde
Energie2972 KiloJoules
708 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
120 gram
27 gram
3 gram