culinaire zaken .nl |
Bah Pao | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 150 25 12 12 5 4 2 1 1 1 1 0.25 - - - |
gram deciliter gram gram gram gram teentje eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bloem melk gehakt (varkens-) gist (vers) boter (bak-) boter (bak-) knoflook ketjap (manis) ei (kip) ui selderij (blad-) suiker suiker prei peper zout zout | ||
Berei- ding |
U snijdt ui en knoflook en u fruit ze in de boter. U voegt prei, selderie, varkensgehakt, ketjap manis, suiker, zout en peper naar smaak toe. Op een lage vlam roert u alles even goed door elkaar. U laat de vulling afkoelen en u zet deze afgedekt in de koelkast. De vulling moet kompakt en koud zijn als u het gebruiken gaat. U roert het gist voorzichtig los met de lauwe melk. Dan voegt u beetje bij beetje het bloem toe, de boter, de suiker, zout naar smaak en de eieren. U kneed en slaat het deeg goed, zodat het soepel wordt. U maakt van het deeg een rol met een doorsnede van circa 7 centimeter. Op ieder plakje doet u 1.5 dessertlepel vulling en u vouwt de plakjes dicht. Van het vetvrij papier heeft u inmiddels vierkantjes geknipt van 7 x 7 centimeter. Hier legt u de dicht gevouwen plakjes op. U laat ze 1 uur rijzen op kamertemperatuur (circa 20 graden). U stoomt de BAH PAO in 10 minuten gaar, terwijl u de stoompan afdekt met een schoon servet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2972 KiloJoules 708 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 120 gram 27 gram 3 gram |