culinaire
zaken
.nl
Arem-Arem
(Gevulde rijst rol)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
250
20
6
5
3
3
3
2
2
1
1
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
rijst ingrediënt info
santen ingrediënt info
gehakt (runder-)
kentjoer (vers)
ui (sjalot) ingrediënt info
bananenblad ingrediënt info
salam (blad)
peper (rood) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
suiker
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Doe de rijst in een pan en voeg er santen bij totdat de rijst 5 centimeter onderstaat. Voeg de salam en het zout erbij. Kook de rijst totdat de santen is geabsorbeerd en de rijstkorrels bijtgaar zijn. Maak ondertussen de vulling klaar. Verhit de olie en fruit de fijngehakte sjalotjes, knoflook, rode pepers, laos, salam, ontvelde tomaten, suiker en de fijngestampte kruiden totdat het geurt. Voeg het gehakt er aan toe en fruit dit mee totdat het gehakt van kleur veranderd is. Doe er 2.5 deciliter santen bij en roer totdat het gehakt gaar is en de santen geabsorbeerd is. Pak een bananenblad of een stukje aluminiumfolie. Doe 2 eetlepels rijst op het blad of de folie en maak het plat. Doe 2 eetlepels van het vleesmengsel op de rijst. Doe daar ook weer twee eetlepels rijst op. Rol het bananenblad of de folie goed op en sluit de zijkanten zeer stevig. Herhaal met de rest van de ingredienten. Stoom de Arem-Arem ongeveer 60 minuten.
Voedings-
waarde
Energie4785 KiloJoules
1139 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
116 gram
26 gram
6 gram