culinaire zaken .nl |
Arem-Arem (Gevulde rijst rol) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 250 20 6 5 3 3 3 2 2 1 1 - |
gram deciliter gram gram stuks stuks stuks stuks stuks teentje eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
rijst santen gehakt (runder-) kentjoer (vers) ui (sjalot) bananenblad salam (blad) peper (rood) tomaat knoflook olie (olijf-) suiker laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Doe de rijst in een pan en voeg er santen bij totdat de rijst 5 centimeter onderstaat. Voeg de salam en het zout erbij. Kook de rijst totdat de santen is geabsorbeerd en de rijstkorrels bijtgaar zijn. Maak ondertussen de vulling klaar. Verhit de olie en fruit de fijngehakte sjalotjes, knoflook, rode pepers, laos, salam, ontvelde tomaten, suiker en de fijngestampte kruiden totdat het geurt. Voeg het gehakt er aan toe en fruit dit mee totdat het gehakt van kleur veranderd is. Doe er 2.5 deciliter santen bij en roer totdat het gehakt gaar is en de santen geabsorbeerd is. Pak een bananenblad of een stukje aluminiumfolie. Doe 2 eetlepels rijst op het blad of de folie en maak het plat. Doe 2 eetlepels van het vleesmengsel op de rijst. Doe daar ook weer twee eetlepels rijst op. Rol het bananenblad of de folie goed op en sluit de zijkanten zeer stevig. Herhaal met de rest van de ingredienten. Stoom de Arem-Arem ongeveer 60 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4785 KiloJoules 1139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 116 gram 26 gram 6 gram |