culinaire
zaken
.nl
Zalmmoten met witte-wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.80
3
1.25
4
4
2
2
1
-
-
deciliter
deciliter
deciliter
stuks
stuks
takje
stuks
takje
naar smaak
naar smaak
fond (vis-)
wijn (wit,zoet)
room (slag-)
ui (sjalot) ingrediënt info
zalmmoot
peterselie (bosje) ingrediënt info
laurier (blad)
tijm (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Sjalotjes pellen en in ringen snijden. In pan wijn en fond met sjalot, tijm, laurier en 4 takjes peterselie aan de kook brengen. Op zacht vuur afgedekt ca. 20 minuten laten trekken.
Wijnmengsel boven maatbeker zeven. 2 dl .van wijnmengsel achterhouden, rest terugdoen in de pan en op een hoog vuur in ca. 5 minuten tot ca. 1 1/2 dl laten inkoken. Slagroom toevoegen en mengsel in nog ca. 5 minuten laten inkoken tot een licht gebonden saus ontstaat.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 175 C . Vier borden voorverwarmen. Zalm bestrooien met weinig zout en peper. Naast elkaar in schaal leggen. Achtergehouden wijnmengsel
(2 deciliter) erover schenken, Schaal afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven zalm in circa 20 minuten gaar laten worden. Intussen in een kopje de rest van peterselie fijnknippen. Saus al roerend opnieuw aan de kook brengen. Kruidenboter van het vuur af met een garde door de saus kloppen. zodat een gebonden saus ontstaat. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus heel zachtjes (op vlamverdeler) verwarmen, beslist; niet meer laten koken! Zalm op de borden scheppen. Saus erover en ernaast scheppen.

Serveren met aardappeIkroketjes en broccoli.
Voedings-
waarde
Energie1492 KiloJoules
355 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
33 gram
0 gram