culinaire
zaken
.nl
Visrolletjes met champagnesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
500
400
350
3.80
1.50
20
4
3
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
sprietje
eetlepel
bekertje
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
peultjes
forel (regenboog-,filet)
scholfilet
fond (vis-)
champagne
boter (room-)
bieslook (vers) ingrediënt info
Vermouth (wit,droog)
creme fraiche ingrediënt info
bouillon (vis-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Beide soorten visfilet in lengte in 8 reepjes van Ca. 1,5 cm dik snijden. Telkens 1 reepje forelfilet en 1 reepje scholfilet op elkaar leggen. Reepjes in elkaar rollen en met een touwtje vastmaken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Sjalotje pellen en snipperen. In steelpan sjalot, champagne, vermouth en fond langzaam aan de kook brengen en op halfhoog vuur in ca. 20 minuten tot ca. 1,5 dl laten inkoken. Mengsel boven andere pan zeven. Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Berei-
ding
Vier borden voorverwarmen.

In pan 5 deciliter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Visrolletjes erin leggen en net tegen de kook aan in circa 5 minuten gaar laten worden. Creme fraiche door champagnemengsel roeren en al roerend aan de kook brengen. Mengsel op Iaag vuur in circa 2 minuten zachtjes laten inkoken tot sausdikte.

Van vuur af met staafmixer blokjes boter erdoor kloppen tot saus schuimig is. Op smaak brengen met zout en peper. Visrolletjes uit bouillon nemen en laten uitlekken.

Saus over borden verdelen. Visrolletjes erin leggen. Bieslook erboven fijnknippen.
Serveren met krielaardappeltjes en peultjes.
Voedings-
waarde
Energie2120 KiloJoules
505 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
49 gram
9 gram