culinaire zaken .nl |
Visrolletjes met champagnesaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 400 350 3.80 1.50 20 4 3 1 1 - - |
gram gram gram gram deciliter deciliter gram sprietje eetlepel bekertje stuks naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) peultjes forel (regenboog-,filet) scholfilet fond (vis-) champagne boter (room-) bieslook (vers) Vermouth (wit,droog) creme fraiche bouillon (vis-,tablet) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Beide soorten visfilet in lengte in 8 reepjes van Ca. 1,5 cm dik snijden. Telkens 1 reepje forelfilet en 1 reepje scholfilet op elkaar leggen. Reepjes in elkaar rollen en met een touwtje vastmaken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sjalotje pellen en snipperen. In steelpan sjalot, champagne, vermouth en fond langzaam aan de kook brengen en op halfhoog vuur in ca. 20 minuten tot ca. 1,5 dl laten inkoken. Mengsel boven andere pan zeven. Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. | |||
Berei- ding |
Vier borden voorverwarmen. In pan 5 deciliter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Visrolletjes erin leggen en net tegen de kook aan in circa 5 minuten gaar laten worden. Creme fraiche door champagnemengsel roeren en al roerend aan de kook brengen. Mengsel op Iaag vuur in circa 2 minuten zachtjes laten inkoken tot sausdikte. Van vuur af met staafmixer blokjes boter erdoor kloppen tot saus schuimig is. Op smaak brengen met zout en peper. Visrolletjes uit bouillon nemen en laten uitlekken. Saus over borden verdelen. Visrolletjes erin leggen. Bieslook erboven fijnknippen. Serveren met krielaardappeltjes en peultjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2120 KiloJoules 505 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 49 gram 9 gram |