culinaire zaken .nl |
Tournedos met gorgonzolasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.25 125 40 7.50 4 3 - - |
gram deciliter gram gram gram theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tournedos room (slag-) kaas (Gorgonzola) boter (room-) basilicum (vers) kappertjes wijn (wit,droog) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Tournedos Ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen. Vier borden voorverwarmen. | |||
Berei- ding |
In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen. Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zaoht vuur laten smelten. Saus nog Ca. 5 minuten zaohtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper. Tournedos droogdeppen met keukenpapier. In (koeken)pan boter verhitten. Tournedos in Ca. 4 minuten rose bakken, halverwege keren. Tournedos bestroolen met zout en peper. Met scherp mes in dunne plakjes snijden. Saus over borden verdelen. Tournedosplakjes in saus op borden leggen. Kappertjes erover stroojen. Garneren met toetjes basilicum. Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2854 KiloJoules 680 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 28 gram 0 gram |