culinaire
zaken
.nl
Kip zoetzuur (thais)
(Priaw waan kai)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
1
1
50
3
3
2
2
1
1
1
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
kipfilet
tomaat ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
bouillon (kippen-)
ananas (blik) ingrediënt info
olie (knoflook-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
suiker
azijn ingrediënt info
saus (soja-)
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de kipfilet in plakken van een halve centimeter. Hak de ui en paprika grof. Snij de tomaten in parten en de ananas in blokjes.
Berei-
ding
Haal de reepjes kip door de bloem en roerbak ze lichtbruin. Neem de stukjes kip uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Roerbak de ui en paprika 1 minuut, roer de tomatenketchup erdoor en voeg de overige ingredienten toe. Roerbak 1 minuut, doe de stukjes kip terug in de pan en laat nog ongeveer 2 minuten bakken tot de ui gaar is.

Geef er gekookte rijst bij en phrik nam plaa.
Voedings-
waarde
Energie805 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
22 gram
2 gram