culinaire zaken .nl |
Zwitsers kalfsvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Zwitserland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:13 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
325 3 10 10 10 1 1 - - |
gram centiliter mililiter gram eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kalfsvlees wijn (wit) bouillon bloem room ui peterselie zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het kalfsvlees eerst in plakken en vervolgens in reepjes. Snipper de ui. Verwarm een bruineringsschaal voor in 6 minuten op 600 Watt. Leg het vlees op de ene helft van de schaal en bak het 1.5 minuut op 600 Watt. Leg het vervolgens op de andere helft van de schaal en laat het verder bakken in de uitgeschakelde magnetron. Neem het vlees uit de schaal maar laat het niet koud worden. Doe de uisnippers in de bruineringsschaal en laat deze in het vocht van het vlees 2.5 minuut afgedekt op 600 Watt smoren. Stuif de bloem erover en roer de wijn erdoor. Voeg hierna de bouillon en de room toe. Laat alles 2.5 minuut inkoken op 600 Watt. Meng het vlees door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer met de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2291 KiloJoules 545 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 37 gram 1 gram |