culinaire
zaken
.nl
Elzasser zuurkoolschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
750
400
2.50
200
1.50
30
6
4
2
2
kilogram
gram
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
aardappel ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
casselerib
wijn (wit)
spek (zuurkool-)
melk (halfvol) ingrediënt info
boter (room-)
bes (jenever-)ingrediënt info
saucijs
laurier (blad)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Het zuurkoolspek in ruim kokend water in 45 minuten gaar koken. Van de aardappelen met de melk, zout, peper en een klontje boter, een stevige puree bereiden en deze op smaak brengen. In de rest van de boter de saucijsjes rondom bruin bakken (10 a 15 minuten), dan uit de pan nemen. De uien in ringen snijden en in de bakboter 5 minuten zachtjes bakken. Het zuurkoolspek in plakken snijden, de zuurkool fijn snijden. In een grote ingevette ovenschaal een rand van aardappelpuree scheppen. In het midden spek, een deel van de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes (gekneusd), uien, saucijsjes, casselerrib en daarover de rest van de zuurkool leggen. De wijn over de zuurkool schenken. De schaal met aluminiumfolie afdekken en in een warme oven, 175 graden Celcius, 40 minuten laten stoven. Serveren met mosterd.
Voedings-
waarde
Energie2240 KiloJoules
533 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
57 gram
27 gram
13 gram