culinaire zaken .nl |
Zuurkool met varkensvlees en worstjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 375 2 75 6 4 4 3 2 2 1 1 1 0.50 |
gram gram gram deciliter gram plakje stuks stuks stuks theelepel teentje stuks stuks stuks theelepel |
kool (zuur-) varkenshamschijf varkenslappen (mager) wijn (wit,Elzasser) reuzel bacon worst (Frankfurt) bes (jenever-) aardappel kruidenmix (vijf-) knoflook laurier (blad) kruidnagel ui koriander (zaad) | ||
Berei- ding |
Snij de gepelde ui in ringen. Verhit de reuzel (mag ook margarine zijn) in een grote braadpan, maar houd twee eetlepels apart. Fruit de uiringen al omscheppend lichtbruin. Verdeel de helft van de zuurkool over de uiringen. Leg er de kruiden, de teentjes knoflook, de varkenslappen, de bacon, de hamschijf en het kruidenbuiltje bovenop en bestrooi dit met wat zout en peper. Verdeel de rest van de zuurkool over het vlees en schenk er de wijn op. Verdeel de rest van de reuzel in stukjes over de zuurkool. Dek de zuurkool af met vetvrij papier en leg de deksel op de pan. Laat de zuurkool op een heel laag vuur in 3 uur gaar stoven. Schil de (grote) aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Verwarm de worstjes. Verwijder de kruiden en knoflook en breng de zuurkool eventueel verder op smaak met zout en peper. Snij het vlees in stukken. Schik de zuurkool en het vlees op een schaal, leg er de aardappelen en de worst bovenop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2670 KiloJoules 636 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 26 gram 7 gram |