culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met varkensvlees en worstjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
375
2
75
6
4
4
3
2
2
1
1
1
0.50
gram
gram
gram
deciliter
gram
plakje
stuks
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
kool (zuur-)ingrediënt info
varkenshamschijf
varkenslappen (mager)
wijn (wit,Elzasser)
reuzel
bacon
worst (Frankfurt)
bes (jenever-)ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
kruidenmix (vijf-)
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
koriander (zaad)
Berei-
ding
Snij de gepelde ui in ringen. Verhit de reuzel (mag ook margarine zijn) in een grote braadpan, maar houd twee eetlepels apart. Fruit de uiringen al omscheppend lichtbruin. Verdeel de helft van de zuurkool over de uiringen. Leg er de kruiden, de teentjes knoflook, de varkenslappen, de bacon, de hamschijf en het kruidenbuiltje bovenop en bestrooi dit met wat zout en peper. Verdeel de rest van de zuurkool over het vlees en schenk er de wijn op. Verdeel de rest van de reuzel in stukjes over de zuurkool. Dek de zuurkool af met vetvrij papier en leg de deksel op de pan. Laat de zuurkool op een heel laag vuur in 3 uur gaar stoven. Schil de (grote) aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Verwarm de worstjes. Verwijder de kruiden en knoflook en breng de zuurkool eventueel verder op smaak met zout en peper. Snij het vlees in stukken. Schik de zuurkool en het vlees op een schaal, leg er de aardappelen en de worst bovenop.
Voedings-
waarde
Energie2670 KiloJoules
636 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
26 gram
7 gram