culinaire zaken .nl |
Zoetzure auberginesalade (Caponata) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 75 15 4 3 3 2 2 2 1 - |
deciliter gram eetlepel stuks stuks eetlepel stengel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
tomaat (gezeefd) olijf (groen) olie (olijf-) aubergine ansjovis (filet) suiker selderij (bleek-) azijn olie (olijf-) ui zout | ||
Berei- ding |
Doe de aubergines in een vergiet. Laat ze, na ze met zout te hebben bestrooid, 30 minuten uitlekken. Spoel ze af, dep ze droog met keukenpapier en bak ze rondom goudbruin in een laagje hete olijfolie. Laat ze weer uitlekken. Fruit de uienringen in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de suiker en de gezeefde tomaten toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot een donkere roodbruine saus. Roer azijn, peterselie, olijven, bleekselderij en ansjovis door de saus en laat deze nog 15 minuten al roerend doorkoken op een laag vuur. Voeg de aubergines aan de tomatensaus toe en laat de auberginesalade afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2914 KiloJoules 694 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 12 gram 21 gram |