culinaire
zaken
.nl
Wilde rijstsalade met vis en yoghurtsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2
165
50
5
2.50
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
krop
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
yoghurt
rijst (wild) ingrediënt info
boter (room-)
room (slag-)
sap (citroen-)
kerrie (poeder)
sesamzaad ingrediënt info
honing (vloeibaar)
courgette (groen)ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
sla (ijsberg-) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verdeel de schoongemaakte bloemkool in kleine roosjes en kook ze in ruim water met zout ongeveer 5 minuten. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken en afkoelen. Snij de schoongemaakte courgette in plakjes. Verhit de boter en bak de courgette ongeveer 5 minuten. Laat ook de courgette afkoelen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen. Verdeel de gare vis in stukjes. Snij de ijsbergsla in reepjes. Schep de afgekoelde groenten, de vis en de sla in een schaal door elkaar. Maak de saus door de yoghurt met de slagroom, het kerriepoeder, het citroensap en de honing door elkaar te kloppen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de saus vlak voor het gebruik over de salade en strooi er de geroosterde sesamzaadjes over.
Voedings-
waarde
Energie2269 KiloJoules
540 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
53 gram
31 gram
12 gram