culinaire zaken .nl |
Wilde rijstsalade met vis en yoghurtsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Rijst En Pasta Salade | Slank Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 165 50 5 2.50 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram gram centiliter theelepel theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks krop naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) yoghurt rijst (wild) boter (room-) room (slag-) sap (citroen-) kerrie (poeder) sesamzaad honing (vloeibaar) courgette (groen) kool (bloem-) sla (ijsberg-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verdeel de schoongemaakte bloemkool in kleine roosjes en kook ze in ruim water met zout ongeveer 5 minuten. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken en afkoelen. Snij de schoongemaakte courgette in plakjes. Verhit de boter en bak de courgette ongeveer 5 minuten. Laat ook de courgette afkoelen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen. Verdeel de gare vis in stukjes. Snij de ijsbergsla in reepjes. Schep de afgekoelde groenten, de vis en de sla in een schaal door elkaar. Maak de saus door de yoghurt met de slagroom, het kerriepoeder, het citroensap en de honing door elkaar te kloppen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de saus vlak voor het gebruik over de salade en strooi er de geroosterde sesamzaadjes over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2269 KiloJoules 540 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 31 gram 12 gram |