culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met linzen en vruchten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 425 250 225 1.25 75 35 3 2 1 1 - - |
gram gram gram gram deciliter gram gram eetlepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkenslappen tomaat (blik) linzen (bruin) ananas (blik) room (zuur) rozijn boter (room-) puree (tomaten-) knoflook ui banaan zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de stukjes varkensvlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 1 uur zachtjes koken. Voeg de kleingesneden ui, de uitgeperste knoflook, de linzen, de tomaten met het sap uit het blik, de tomatenpuree en de rozijnen toe. Voeg eventueel nog wat water toe wanneer de ingredienten niet helemaal onder het vocht staan. Breng het aan de kook. Temper het vuur, doe een deksel op de pan en laat het nog ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakjes banaan en de stukjes ananas lichtbruin. Voeg de gebakken vruchten aan het vlees-linzenmengsel toe en laat het gerecht goed heet worden. Maak alles op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht in een schaal en garneer het met de zure room. Geef hierbij tortillas en een salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3857 KiloJoules 918 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 76 gram 79 gram 22 gram |