culinaire zaken .nl |
Varkensrollade met paprika en bonensalade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 8 6 5 5 5 2 2 2 1 1 1 1 1 |
kilogram gram stuks eetlepel theelepel teentje eetlepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks stuks |
varkensrollade boon (wit,blik) olijf (zwart) olie paprika (poeder) knoflook azijn (wijn-) majoraan (gedroogd) azijn mosterd (grof) olie (olijf-) paprika (groen) paprika (rood) paprika (geel) ui | ||
Berei- ding |
Het gebraad 12 uur laten marineren in de olie, azijn, geperste knoflook, marjolein, paprika en zout. Het vlees goed besprenkelen met dit mengsel en op een koele plaats laten rusten. Af en toe omdraaien. Het gebraad dan laten uitlekken en 1 uur braden in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius). Ondertussen de paprika's fijn snijden, de bonen laten uitlekken en afspoelen. De ui fijn hakken. Al deze ingedrienten mengen, de olijven en de vinaigrette (bereid met olie, azijn, mosterd, peper en zout) toevoegen. Dien deze salade op bij het in fijne plakjes gesneden gebraad. De paprika eventueel eerst in reepjes stoven in een lepel olijfolie in een grote pan met antikleeflaag. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2959 KiloJoules 705 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 67 gram 8 gram |