culinaire
zaken
.nl
Turkse gevulde courgettes
(Kabak Dolmasi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
75
35
8
4
2
2
1
0.20
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
gehakt (runder-)
rijst ingrediënt info
boter (room-)
dille (vers)
courgette (groen)ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
munt ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de courgettes en halveer ze. Hol de helften uit, maar blijf hierbij een stukje van de rand. Pel de uien en hak ze fijn. Was 2 tomaten, dompel ze even in kokend water en trek de velletjes eraf. Snij de tomaten daarna in stukjes. Was de dille, sla de stengels droog en knip de nerven af. Meng het gehakt, de rijst, de kleingesneden tomaat, de peterselie, de dille, de blaadjes munt, de ui, wat zout en peper, de paprikapoeder, 2 eetlepels boter en 0.5 kopje water door elkaar. Vul hiermee de courgettehelften. Snij de overgebleven tomaat in 8 dunne plakjes en sluit de open kanten van de courgette ermee af. Zet de courgettes met de tomaat naar boven naast elkaar in een pan. Voeg 1 eetlepel boter en 1 kopje water met wat zout toe. Dek de courgettes af met een passend bord zodat ze niet kunnen verschuiven en smoor ze 30 minuten met het deksel op de pan.
Voedings-
waarde
Energie1748 KiloJoules
416 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
19 gram
7 gram