culinaire zaken .nl |
Turkse gevulde courgettes (Kabak Dolmasi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 75 35 8 4 2 2 1 0.20 - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat gehakt (runder-) rijst boter (room-) dille (vers) courgette (groen) ui peterselie paprika (poeder) munt peper zout | ||
Berei- ding |
Was de courgettes en halveer ze. Hol de helften uit, maar blijf hierbij een stukje van de rand. Pel de uien en hak ze fijn. Was 2 tomaten, dompel ze even in kokend water en trek de velletjes eraf. Snij de tomaten daarna in stukjes. Was de dille, sla de stengels droog en knip de nerven af. Meng het gehakt, de rijst, de kleingesneden tomaat, de peterselie, de dille, de blaadjes munt, de ui, wat zout en peper, de paprikapoeder, 2 eetlepels boter en 0.5 kopje water door elkaar. Vul hiermee de courgettehelften. Snij de overgebleven tomaat in 8 dunne plakjes en sluit de open kanten van de courgette ermee af. Zet de courgettes met de tomaat naar boven naast elkaar in een pan. Voeg 1 eetlepel boter en 1 kopje water met wat zout toe. Dek de courgettes af met een passend bord zodat ze niet kunnen verschuiven en smoor ze 30 minuten met het deksel op de pan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1748 KiloJoules 416 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 19 gram 7 gram |