culinaire zaken .nl |
Tomatentaart | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 150 1 75 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel theelepel stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat bloem room (koffie-) margarine kaas (parmezaans) basilicum (vers) ei (kip) bouillon (poeder) oregano ketchup (tomaten-) zout peper | ||
Berei- ding |
In kom doen: bloem, zout en margarine. Met 2 messen margarine door bloem snijden tot erwtjesgrootte. 5 eetlepels koud water erdoor roeren. Met koele hand tot samenhangend deeg kneden. circa 30 minuten afgedekt in koelkast zetten. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Vorm (24 centimeter) invetten. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hiermee vorm bekleden. Kaas over deegbodem verdelen. Plakjes tomaat erop leggen. In kom doen: ei, koffieroom, bouillonpoeder, basilicum, oregano, ketchup en peper. Door elkaar roeren. Over tomaten schenken. In midden van oven taart in circa 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Direkt opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2310 KiloJoules 550 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 14 gram 1 gram |