culinaire zaken .nl |
Tempesalade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 125 1 12 4 2 2 2 2 1 1 0.50 |
gram gram deciliter theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel teentje theelepel stuks |
tempe tauge water saus (soja-) olie ei (kip) ui sherry (cream) azijn knoflook maizena komkommer | ||
Berei- ding |
Snij de tempe in plakken van ongeveer 1 centimeter, Snipper de ui, knoflook en eieren klein en snij komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes en snij deze daarna in stukjes. Fruit de tempe in twee eetlepels olie tot deze bruin is. Meng er drie eetlepels sojasaus door. Neem de tempe van het vuur en laat de tempe in de sojasaus marineren. Keer de plakken nu en dan om. Fruit de ui in de rest van de olie glazig. Voeg de blokjes komkommer en tauge toe en roerbak alles gedurende anderhalve minuut. Voeg dan de gehakte knoflook toe, de rest van de sojasaus, sherry, azijn en de met water aangemaakte maizena. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg er dan de uitgelekte tempe bij en laat alles goed heet worden. Doe alles over in een warme platte schaal. Bestrooi het midden met fijngehakt ei en besprenkel met wat sojasaus van de marinade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1303 KiloJoules 310 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 17 gram 2 gram |