culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met mascarpone
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
250
30
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
room (slag-)
kaas (Mascarpone)ingrediënt info
noot (wal-,gepeld)
wijn (wit)
paprika (poeder) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Hak de walnoten.
Berei-
ding
Kook de (gekleurde) tagliatelle beetgaar. Doe de slagroom in een pan en laat deze zachtjes inkoken tot circa 2.5 deciliter Voeg de in stukjes verdeelde Mascarpone toe met de wijn (of droge witte vermouth), zout, peper en paprikapoeder. Meng de uitgelekte tagliatelle door de saus en warm het geheel nog even op. Serveer de tagliatelle op een voorverwarmde schaal en garneer met de gehakte walnoten. TIP: 1. neem gorgonzola in plaats van mascarpone 2. neem 125 gram mascarpone en 125 gram rauwe ham in reepjes
Voedings-
waarde
Energie4142 KiloJoules
986 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
85 gram
19 gram
3 gram