culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met mascarpone | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 250 30 2 1 - - |
gram deciliter gram gram eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) room (slag-) kaas (Mascarpone) noot (wal-,gepeld) wijn (wit) paprika (poeder) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Kook de (gekleurde) tagliatelle beetgaar. Doe de slagroom in een pan en laat deze zachtjes inkoken tot circa 2.5 deciliter Voeg de in stukjes verdeelde Mascarpone toe met de wijn (of droge witte vermouth), zout, peper en paprikapoeder. Meng de uitgelekte tagliatelle door de saus en warm het geheel nog even op. Serveer de tagliatelle op een voorverwarmde schaal en garneer met de gehakte walnoten. TIP: 1. neem gorgonzola in plaats van mascarpone 2. neem 125 gram mascarpone en 125 gram rauwe ham in reepjes | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4142 KiloJoules 986 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 85 gram 19 gram 3 gram |