culinaire
zaken
.nl
Zomers paksoistamppot met slavinken
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
40
4
1
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
pak
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
paksoi
melk ingrediënt info
boter (room-)
slavink ingrediënt info
puree (aardappel-,instant
paprika (poeder) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de slavinken in met paprikapoeder. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de slavinken in circa 5 minuten rondom bruin. Was de paksoi en snij bladeren en stengels in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg 1 deciliter water aan de slavinken toe en laat ze in circa 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Maak intussen aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing, maar gebruik 1 deciliter water minder. Schep de paksoi, paprikastukjes en de rest van de boter erdoor en warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout, peper en een snufjes nootmuskaat. Schep de stamppot op 2 borden en leg de slavinken erop. Geef de jus erbij.
Voedings-
waarde
Energie1189 KiloJoules
283 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
9 gram
1 gram