culinaire zaken .nl |
Zomers paksoistamppot met slavinken | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Snel | Vlees Stamppot | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 40 4 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter gram stuks pak eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
paksoi melk boter (room-) slavink puree (aardappel-,instant paprika (poeder) paprika (geel) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Wrijf de slavinken in met paprikapoeder. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de slavinken in circa 5 minuten rondom bruin. Was de paksoi en snij bladeren en stengels in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg 1 deciliter water aan de slavinken toe en laat ze in circa 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Maak intussen aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing, maar gebruik 1 deciliter water minder. Schep de paksoi, paprikastukjes en de rest van de boter erdoor en warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout, peper en een snufjes nootmuskaat. Schep de stamppot op 2 borden en leg de slavinken erop. Geef de jus erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1189 KiloJoules 283 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 1 gram |