culinaire zaken .nl |
Spaghetti met gehaktballetjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 1 4 2 2 2 1 1 |
gram gram deciliter eetlepel sneetje eetlepel theelepel stuks pot |
pasta (spaghetti) gehakt (varkens-) melk (halfvol) olie (zonnebloem-) brood (tarwe) kruiden (gehakt-) kruiden (keuken-,italiaan ei (kip) saus (spaghetti-) | ||
Berei- ding |
Kook de spaghetti in ruim kokend water en een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los met de melk en week hierin de boterhammen tot ze helemaal zacht zijn. Meng het gehakt met het zachte broodmengsel, de gehaktkruiden en de italiaanse keukenkruiden. Rol van het gehakt heel kleine balletjes ter grootte van een kers. Verhit de olie in een ruime koekepan en bak hierin de gehaktballetjes in 2 porties rondom bruin en gaar (circa 8 minuten per portie). Meng de saus (een pot van zo'n 485 gram) met de ehaktballetjes, breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Giet het vocht van de spaghetti af, verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3744 KiloJoules 891 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 33 gram 3 gram |