culinaire
zaken
.nl
Spaghetti met gehaktballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
1
4
2
2
2
1
1
gram
gram
deciliter
eetlepel
sneetje
eetlepel
theelepel
stuks
pot
pasta (spaghetti) ingrediënt info
gehakt (varkens-)
melk (halfvol) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
brood (tarwe)
kruiden (gehakt-)
kruiden (keuken-,italiaan
ei (kip)ingrediënt info
saus (spaghetti-)
Berei-
ding
Kook de spaghetti in ruim kokend water en een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los met de melk en week hierin de boterhammen tot ze helemaal zacht zijn. Meng het gehakt met het zachte broodmengsel, de gehaktkruiden en de italiaanse keukenkruiden. Rol van het gehakt heel kleine balletjes ter grootte van een kers. Verhit de olie in een ruime koekepan en bak hierin de gehaktballetjes in 2 porties rondom bruin en gaar (circa 8 minuten per portie). Meng de saus (een pot van zo'n 485 gram) met de ehaktballetjes, breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Giet het vocht van de spaghetti af, verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de saus erover.
Voedings-
waarde
Energie3744 KiloJoules
891 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
33 gram
3 gram