culinaire zaken .nl |
Soep (ossestaart, gevuld) (Alle ingredienten kunnen vervangen worden) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 2.50 150 100 100 75 6 2 2 2 2 1 1 - - |
liter deciliter gram gram gram gram stuks stuks teentje takje theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) wijn (rood) rundertartaar rijst (snelkook) kaas (parmezaans) spek (rook-,mager) ui (bos-) prei knoflook selderij (blad-) paprika (poeder) paprika (groen) paprika (rood) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De rijst volgens de aanwijzingen koken en laten uitlekken. Het rookspek in blokjes snijden en zachtjes uitbakken. De rundertartaar erbij rullen. De uitjes in achten snijden, de prei in ringen snijden en toevoegen. Pers de knoflook erboven uit. Snij de paprika in dunne repen en bak ze even mee. Voeg de (ossestaart)bouillon verdund met 3 potten water en de rode wijn toe. Breng de soep aan de kook, voeg rijst, paprikapoeder, zout en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Voeg tot slot het in repen gesneden selderijgroen toe. Voeg op het allerlaatste moment de kaas (bv Padano) toe. Serveer met: pain de campagne (boerenvloerbrood). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2249 KiloJoules 535 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 27 gram 5 gram |