culinaire zaken .nl |
Snelle goulash (Gulyas a la minute) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.50 50 5 20 9 4 3 2 1 - |
deciliter gram centiliter gram theelepel stuks eetlepel teentje theelepel naar smaak |
wijn (wit) ui olie bloem maizena varkenshaas room knoflook paprika (poeder) peper | ||
Berei- ding |
Grote dobbelstenen van varkenshaas bebloemen en fel bruin bakken in "sissend" hete olie (dus kort). Overgieten met witte wijn (3 deciliter). Het geheel iets onder kookpunt binden met in 0.5 deciliter witte wijn aangemaakte maizena en paprikapoeder = doorroeren en doorkoken. Nog een 0.5 deciliter room of koffieroom doorroeren, plus 2 vermorzelde teentjes knoflook, enige "draaien" uit de pepermolen en 50 gram fijngehakte uien. Controleren op smaak. Serveertip: pilaf en diepvries doperwten vermengd met blokjes van niet te gare worteltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1560 KiloJoules 371 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 33 gram 1 gram |