culinaire zaken .nl |
Smaragdrijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1 1 25 4 3 3 1 1 0.50 0.25 - |
gram deciliter deciliter gram stuks eetlepel eetlepel theelepel teentje stuks stuks naar smaak |
rijst (gekookt) room (slag-) room (zuur) spinazie ei (kip) bieslook (vers) kaas (parmezaans) paprika (poeder) knoflook paprika ui zout | ||
Berei- ding |
Eigeel kloppen en rijst, spinazie, paprika, ui, knoflook, slagroom, kaas, paprikapoeder en zout toevoegen. Het stijfgeklopte eiwit erdoor scheppen en de massa in een randvorm doen. Au bain marie in de oven met middelmatige warmte korte tijd bakken. Serveren met zure room en bieslook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2706 KiloJoules 644 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 26 gram 7 gram |