culinaire zaken .nl |
Schapevlees biryani | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:07 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Ovenschotel Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 500 125 5 4 3 3 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram centiliter stuks teentje stuks stuks pot eetlepel theelepel blaadje naar smaak naar smaak |
schapevlees rijst (basmati-) boter (room-) room kruidnagel knoflook kardamom (peulen) ui yoghurt (Bulgaars) gember (wortel,vers) kaneel (poeder) munt (vers) saffraan zout | ||
Berei- ding |
Week de rijst 30 minuten en kook de helft in gezouten water. Laat uitlekken en zet even opzij. Snij het vlees in blokjes. Meng met kaneel, kruidnagel, kardemom en zout. Verwarm de oven voor op 180 gr. Fruit de gesnipperde ui in een stoofpan met ghee of boter. Voeg er het vlees, de uitgeknepen knoflook en de gember bij en laat het vlees goudbruin bakken. Giet er de yoghurt en de room over en laat 15 minuten zachtjes koken (voeg eventueel nog wat water bij). Meng de rijst met het vlees en leng de saus aan met de rest van de boter en wat water. Dek de stoofpan af en schuif in de oven. Schakel de oven na 30 minuten op 150 gram en laat nog 30 minuten garen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2851 KiloJoules 679 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 33 gram 1 gram |