culinaire zaken .nl |
Salade van rauwe biefstuk (Carpaccio) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 40 4 3 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tournedos sla (veld-) kaas (parmezaans) olie (olijf-) kappertjes azijn (wijn-) peterselie zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Wikkel het vlees in folie en laat het 1 a 1.5 uur stevig worden in de vriezer. Snij het vlees met een mes of een snijmachine in flinterdunne plakken. Snij de kaas in ragfijne schilfers. Was de sla en laat deze uitlekken. Hak de kappertjes fijn, doe azijn, peterselie, zout en peper erbij. Roer de olie door de dressing. Verdeel de veldsla over de borden, dresseer de plakjes vlees erop, schenk de dressing erover en garneer met de kaasschilfers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1741 KiloJoules 415 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 22 gram 0 gram |