culinaire zaken .nl |
Salade (paprika-vis, vurig) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.20 - |
gram teentje theelepel eetlepel stuks stuks stuks bosje bekertje naar smaak |
visfilet knoflook ansjovis (pasta) azijn (essence 25%) paprika (rood) paprika (geel) paprika (groen) bieslook room (zuur) zout | ||
Berei- ding |
De steelaanzet uit de paprika's snijden, in vieren snijden en de kern zorgvuldig uitsnijden. De stukken in fijne ringen snijden. In goed gezouten en gezuurd water 2 minuten blancheren, dan in een zeef laten uitlekken. De visfilet eveneens in azijnzurig gezouten water naar smaak in 5-10 minuten gaar koken, eruit scheppen. Een schaal inwrijven met de knoflookteen, zodat er slechts een vleugje knoflook door het gerecht trekt. De vis voorzichtig uit elkaar plukken en met de paprikaringen vermengen. De zure room met de ansjovispasta op smaak brengen, dan wat azijn-essence erdoor, met bieslookrolletjes en peperkorrels mengen en door de vis en paprika scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1055 KiloJoules 251 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 22 gram 5 gram |