culinaire
zaken
.nl
Rundvlees met tauge, tomaat en paprika
(chinees vleesgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
320
250
6
4
4
2.50
2
2
2
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
teentje
stuks
stuks
runderentrecote
tomaat ingrediënt info
tauge ingrediënt info
suiker
ketjap (manis)
olie ingrediënt info
maizena
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Een bosuitje ca. 3 cm boven knolletje afsnijden. Verschillende malen tot halverwege knolletje insnijden. In bak met ijskoud water leggen. Ander bosuitje in ringen snijden. Vlees in dunnen plakken snijden. Tomaten (4 stuks) inkruisen. Onder dompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden. Paprika's in stukjes snijden. Maizena met 2 el koud water glad roeren.
Berei-
ding
In wok of braadplan olie verhitten. Vlees toevoegen. Op hoog vuur in circa 4 minuten goudbruin roerbakken. Knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Ketjap en suiker erdoor roeren. Vuur laag draaien. Tauge, paprika en 14 stukjes tomaat toevoegen. Afgedekt circa 4 minuten verhitten. Al roerend maizenapapje toevoegen en aan de kook brengen. In schaal doen. Bosuiringen erover strooien. Garneren met bosuiknolletje en 2 partjes tomaat. Lekker bij mie.
Voedings-
waarde
Energie1385 KiloJoules
330 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
33 gram
4 gram