culinaire zaken .nl |
Rundvlees met tauge, tomaat en paprika (chinees vleesgerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vlees | Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 320 250 6 4 4 2.50 2 2 2 |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel teentje stuks stuks |
runderentrecote tomaat ![]() tauge ![]() suiker ketjap (manis) olie ![]() maizena knoflook ![]() paprika (groen) ![]() ui (bos-) ![]() | ||
Voor- berei- ding |
Een bosuitje ca. 3 cm boven knolletje afsnijden. Verschillende malen tot halverwege knolletje insnijden. In bak met ijskoud water leggen. Ander bosuitje in ringen snijden. Vlees in dunnen plakken snijden. Tomaten (4 stuks) inkruisen. Onder dompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden. Paprika's in stukjes snijden. Maizena met 2 el koud water glad roeren. | |||
Berei- ding |
In wok of braadplan olie verhitten. Vlees toevoegen. Op hoog vuur in circa 4 minuten goudbruin roerbakken. Knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Ketjap en suiker erdoor roeren. Vuur laag draaien. Tauge, paprika en 14 stukjes tomaat toevoegen. Afgedekt circa 4 minuten verhitten. Al roerend maizenapapje toevoegen en aan de kook brengen. In schaal doen. Bosuiringen erover strooien. Garneren met bosuiknolletje en 2 partjes tomaat. Lekker bij mie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1385 KiloJoules 330 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 33 gram 4 gram |