culinaire
zaken
.nl
Rundvlees met kikkererwten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
400
3
2
2
1
1
-
-
-
-
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
stuks
blik
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rundvlees (doorregen)
erwt (kikker-)
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
komijn
peper (cayenne-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de courgette en snij ze in plakken. Laat de kikkererwten (blik) uitlekken.
Berei-
ding
Verhit de olie en bak hierin de uien en de knoflook goudbruin. Bak het vlees enkele minuten mee. Bak de tomatenpuree (klein blikje) 0.5 minuten mee. Schenk er kokend water bij en voeg wat peper en zout toe.

Stoof het vlees afgedekt circa 2 uur. Voeg eventueel nog wat extra water toe. Voeg de courgette, de kikkererwten, de komijn en de cayennepeper toe en stoof alles nog circa 30 minuten Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie4008 KiloJoules
954 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
53 gram
20 gram