culinaire zaken .nl |
Rundvlees met kikkererwten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Marokko | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 02:40 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 400 3 2 2 1 1 - - - - |
gram gram eetlepel teentje stuks stuks blik naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
rundvlees (doorregen) erwt (kikker-) olie knoflook ui courgette (groen) puree (tomaten-) komijn peper (cayenne-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de courgette en snij ze in plakken. Laat de kikkererwten (blik) uitlekken. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en bak hierin de uien en de knoflook goudbruin. Bak het vlees enkele minuten mee. Bak de tomatenpuree (klein blikje) 0.5 minuten mee. Schenk er kokend water bij en voeg wat peper en zout toe. Stoof het vlees afgedekt circa 2 uur. Voeg eventueel nog wat extra water toe. Voeg de courgette, de kikkererwten, de komijn en de cayennepeper toe en stoof alles nog circa 30 minuten Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4008 KiloJoules 954 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 53 gram 20 gram |