culinaire zaken .nl |
Rundvlees Hongaars | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Hongarije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:24 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 275 2 110 60 6.50 3 2 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram theelepel eetlepel eetlepel theelepel bekertje stuks stuks naar smaak naar smaak |
runderfilet champignon room (slag-) boter (room-) tomaat mosterd allesbinder puree (tomaten-) sap (citroen-) creme fraiche paprika ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verwarm de boter in een schotel in 4.5 minuut op 850 Watt. Doe het fijngesneden rundvlees hierbij en laat het 5.5 minuut onafgedekt op 850 Watt garen. Schep het tussentijds enkele malen om. Neem het vlees met een schuimspaan uit de schaal, peper het en dek het af met aluminiumfolie. Bewaar het vleesvocht. Snipper de ui. Doe boter en uisnippers in de vorm en laat het zonder afdekking in 4.5 minuut op 850 Watt glazig laten worden. Was de champignons en snij ze in plakjes. Voeg ze toe aan het boter uimengsel, strooi zout en peper er overheen en meng het geheel doorelkaar. Stoof het afgedekt in 3.5 minuut op 850 Watt. Voeg het goed uitgelekte tomaten paprika mengsel toe en verwarm dit 1.5 minuut afgedekt op 850 Watt. Voeg het vleesvocht met tomatenpuree, mosterd, citroensap, slagroom en creme fraiche toe en roer het goed door. Voeg het vlees ook toe en roer naar smaak bindmiddel erdoor en tenslotte nog 4.5 minuut op 850 Watt verwarmen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4881 KiloJoules 1162 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 49 gram 16 gram |