culinaire zaken .nl |
Rosbiefsalade (maaltijdsalade) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 6 4 3 2 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram sprietje stuks eetlepel eetlepel krop bosje stuks bekertje teentje stuks naar smaak naar smaak |
runderrosbief bieslook (vers) tomaat sap (citroen-) sherry sla radijs ui room (zuur) knoflook komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Komkommer wassen en in plakjes snijden. Radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden. Sla wassen, uitslaan en in stukken scheuren. In kommetje doen: zure room, citroensap, sherry, zout en peper. Tot sausje roeren. Rosbief in reepjes snijden. In slaschaal doen. Toevoegen: ui, tomaat, komkommer, radijs en sla. Bieslook erboven fijnknippen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1151 KiloJoules 274 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 18 gram 5 gram |