culinaire zaken .nl |
Rollade (zuidelijke varkens) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 500 7.50 75 3 2 1 1 1 - |
kilogram deciliter gram centiliter gram teentje stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak |
varkensrollade wijn (wit) tomaat olie (olijf-) boter (room-) knoflook laurier (blad) basilicum (vers) rozemarijn ui peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf de rollade in met peper, steek er hier en daar een naaldje rozemarijn in en steek eveneens hier en daar in het vlees een half teentje knoflook. Doe in een kom de laurierblaadjes en de witte wijn. Leg het vlees erin en zet het geheel 4 uur in de koelkast. Af en toe omdraaien. Maak de olie en he grootste deel van de boter heet. Droog het vlees af en braad het op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin. De rest van de boter erbij doen, het vuur laag zetten, de deksel op de pan doen en de rollade in 1 uur gaar braden. Bedruip het vlees regelmatig. Haal daarna de rollade uit de pan en houd deze warm. Fruit in het braadvet de uiringen. Doe na enige tijd de tomaten erbij en 2 theelepels basilicum. Is alles zacht geworden, leg dan de rollade erop en laat het geheel 15 minuten sudderen. Dien de rollae op in plakken gesneden. Serveer met: tomatensaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3005 KiloJoules 715 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 58 gram 2 gram |