culinaire
zaken
.nl
Rollade (zuidelijke varkens)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
500
7.50
75
3
2
1
1
1
-
kilogram
deciliter
gram
centiliter
gram
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
varkensrollade
wijn (wit)
tomaat ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
basilicum (vers)ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de rollade in met peper, steek er hier en daar een naaldje rozemarijn in en steek eveneens hier en daar in het vlees een half teentje knoflook. Doe in een kom de laurierblaadjes en de witte wijn. Leg het vlees erin en zet het geheel 4 uur in de koelkast. Af en toe omdraaien. Maak de olie en he grootste deel van de boter heet. Droog het vlees af en braad het op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin. De rest van de boter erbij doen, het vuur laag zetten, de deksel op de pan doen en de rollade in 1 uur gaar braden. Bedruip het vlees regelmatig. Haal daarna de rollade uit de pan en houd deze warm. Fruit in het braadvet de uiringen. Doe na enige tijd de tomaten erbij en 2 theelepels basilicum. Is alles zacht geworden, leg dan de rollade erop en laat het geheel 15 minuten sudderen. Dien de rollae op in plakken gesneden. Serveer met: tomatensaus.
Voedings-
waarde
Energie3005 KiloJoules
715 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
58 gram
2 gram