culinaire
zaken
.nl
Rode paprika moes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
375
2
3
3
2
2
2
-
gram
deciliter
stuks
stuks
stuks
eetlepel
teentje
naar smaak
tomaat ingrediënt info
wijn (rood)
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij tomaten in vieren, snij de knoflook fijn, de ui in ringen en paprika in repen. Doe tomaten met wijn laurier en knoflook in een pan en breng alles aan de kook. Laat de tomaten zolang zachtjes doorstoven tot ze moes zijn. Fruit de ui in de olie en roer er paprika door. Laat ze 10 minuten zachtjes meefruiten. Blijf wel roeren om te voorkomen dat de massa aanzet. Wrijf de tomaten door een zeef. Schep de saus terug in de pan en laat ze tot 5 deciliter inkoken. Voeg de tomatensaus bij het ui paprikamengsel en sudder dit met het deksel op de pan nog 20 minuten zachtjes door. Roer wel af en toe om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Dit gerecht smaakt prima met droge rijst.
Voedings-
waarde
Energie763 KiloJoules
182 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
4 gram
6 gram