culinaire
zaken
.nl
Preischotel
(Pirasa Boregi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
250
200
1.50
50
25
6
3
2
1
-
-
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon
gehakt (runder-)
tomaat ingrediënt info
melk ingrediënt info
kaas
boter (room-)
prei
puree (tomaten-)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Snij de prei in de lengte door en was ze grondig onder koud stromend water. Gebruik alleen het wit van de prei en snij de stengels in ringen van 0.5 centimeter dik. Smelt 1 eetlepel boter en braadt hierin het gehakt 5 minuten snel aan. Voeg de prei met wat zout, peper en de paprikapoeder toe en laat alles 25 minuten zachtjes smoren. Schep alles van tijd tot tijd om. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Was de tomaten, dompel ze even in kokend water en trek er de velletjes af. Snij de tomaten in stukjes en kook ze al roerend tot moes. Giet er dan de bouillon bij en laat het vocht verdampen. Schep het prei-gehaktmengsel in een beboterde ovenvaste (souffle)vorm en verdeel er de tomatenpuree over. Strooi er de geraspte kaas over. Klop de eieren met de melk en wat zout los en giet het eimengsel over de prei. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schotel 40 minuten in de warme oven.
Voedings-
waarde
Energie2885 KiloJoules
687 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
28 gram
9 gram