culinaire zaken .nl |
Preischotel (Pirasa Boregi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 250 200 1.50 50 25 6 3 2 1 - - |
deciliter gram gram deciliter gram gram stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon gehakt (runder-) tomaat melk kaas boter (room-) prei puree (tomaten-) ei (kip) paprika (poeder) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Snij de prei in de lengte door en was ze grondig onder koud stromend water. Gebruik alleen het wit van de prei en snij de stengels in ringen van 0.5 centimeter dik. Smelt 1 eetlepel boter en braadt hierin het gehakt 5 minuten snel aan. Voeg de prei met wat zout, peper en de paprikapoeder toe en laat alles 25 minuten zachtjes smoren. Schep alles van tijd tot tijd om. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Was de tomaten, dompel ze even in kokend water en trek er de velletjes af. Snij de tomaten in stukjes en kook ze al roerend tot moes. Giet er dan de bouillon bij en laat het vocht verdampen. Schep het prei-gehaktmengsel in een beboterde ovenvaste (souffle)vorm en verdeel er de tomatenpuree over. Strooi er de geraspte kaas over. Klop de eieren met de melk en wat zout los en giet het eimengsel over de prei. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schotel 40 minuten in de warme oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2885 KiloJoules 687 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 28 gram 9 gram |