culinaire
zaken
.nl
Prei-pastaschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
150
1
100
30
20
6
3
2
1
1
1
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
ham (rauw)
room (slag-)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
meel (paneer-)
prei
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (tablet)
majoraan (gedroogd)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.
De lintmacaroni in ruim kokend water met het bouillontablet net gaar koken. In hete boter de gesnipperde ui en knoflook uit de pers fruiten. De champignons halveren, toevoegen en bakken tot ze vocht loslaten. De majoraan, wat zout en een flinke draai peper toevoegen. De bloem erover strooien. In delen 0.25 liter macaroni-kookwater toevoegen en laten binden. De room erbij roeren. Een langwerpige ovenschaal invetten. De macaroni uit het water in een zeef scheppen, kort laten uitlekken en in de schaal scheppen. De preien schoonmaken, maar heel laten en in het kookwater 4 minuten koken. Om het wit een paar plakken rauwe ham wikkelen en de preien op de pasta leggen. De saus erover schenken, hier en daar een klein boterklontje leggen, wat paneermeel erover stuiven en de schotel 0.5 uur in de oven zetten.
Voedings-
waarde
Energie3705 KiloJoules
882 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
137 gram
28 gram
11 gram