culinaire zaken .nl |
Prei-pastaschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 1 100 30 20 6 3 2 1 1 1 - |
gram gram deciliter gram gram gram stuks eetlepel teentje stuks stuks eetlepel naar smaak |
pasta (tagliatelle) ham (rauw) room (slag-) champignon boter (room-) meel (paneer-) prei bloem knoflook ui bouillon (tablet) majoraan (gedroogd) peper | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. De lintmacaroni in ruim kokend water met het bouillontablet net gaar koken. In hete boter de gesnipperde ui en knoflook uit de pers fruiten. De champignons halveren, toevoegen en bakken tot ze vocht loslaten. De majoraan, wat zout en een flinke draai peper toevoegen. De bloem erover strooien. In delen 0.25 liter macaroni-kookwater toevoegen en laten binden. De room erbij roeren. Een langwerpige ovenschaal invetten. De macaroni uit het water in een zeef scheppen, kort laten uitlekken en in de schaal scheppen. De preien schoonmaken, maar heel laten en in het kookwater 4 minuten koken. Om het wit een paar plakken rauwe ham wikkelen en de preien op de pasta leggen. De saus erover schenken, hier en daar een klein boterklontje leggen, wat paneermeel erover stuiven en de schotel 0.5 uur in de oven zetten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3705 KiloJoules 882 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 137 gram 28 gram 11 gram |