culinaire zaken .nl |
Poonfilets met krielaardappeltjes en broccoli | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 100 1 40 4 1 0.50 - - |
gram gram gram deciliter gram stuks stuks bosje naar smaak naar smaak |
aardappel (krieltjes) broccoli margarine melk bloem poonfilet citroen peterselie (bosje) zout peper | ||
Berei- ding |
Spoel de poonfilets af. Droog de ponen af. Meng zout en peper door de bloem. Wentel de ponen door de melk, vervolgens door de bloem. Bak de poon in ruim margarine in 6-8 minuten om en om gaar in de pan op halfhoog vuur. Garneer met schijfjes citroen en peterselie. Serveer met gekookte krielaardappeltjes en broccoli. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1523 KiloJoules 363 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 9 gram 7 gram |