culinaire
zaken
.nl
Pizza met tomaten, mozzarella en kaas
(Pizza margherita)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
150
30
6
2
1
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
tomaat ingrediënt info
bloem ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
gist (vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
kaas (parmezaans)
oregano ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Los de gist op in 1 deciliter lauw water. Maak van de bloem een bergje op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de gistoplossing in. Kneed tot een deeg en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Kneed het deeg 10 minuten Vorm het deeg tot een bal, bestuif deze licht met bloem en laat het afgedekt 1.5 uur rijzen op een warme plaats. e Vulling: Verhit 2 eetlepels olijfolie en doe de gehalveerde tomaten hierbij. Breng op smaak met 2 mespuntjes zout en kook de tomaten met gesloten deksel gedurende 5 minuten Haal het deksel van de pan en laat het nog 10 minuten koken. Draai de tomaten door een groentemolen. Snij de mozzarella in stukjes en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Laat dit 30 minuten intrekken. Sla de lucht uit het gerezen deeg en kneed 8 mespuntjes zout erdoor. Rol het deeg met een roller uit tot een ronde lap van 5 a 7 mm. dikte. Laat de rand iets dikker. Leg de lap op een bakplaat. Smeer de tomatensaus over de deeglap. Doe de mozzarella hier bovenop en bestrooi met de oregano en de geraspte kaas. Bak de pizza 10 a 15 minuten in de oven op 250 graden Celcius.
Voedings-
waarde
Energie3045 KiloJoules
725 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
28 gram
3 gram