culinaire
zaken
.nl
Pilav van zilvervliesrijst met lamsvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
-
400
200
1.25
1
100
5
4
2
2
1
1
stuks
naar smaak
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
ui ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
rijst (zilvervlies-,snel) ingrediënt info
lamslap
room (slag-)
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
spinazie
olie ingrediënt info
sap (citroen-)
karwijzaad
laurier (blad)
kaneel (poeder)
bouillon (vlees-,tablet)
Berei-
ding
Snij het vlees in blokjes en doe ze in een kom. Schep het citroensap, het karwijzaad, de room en de biogarde erdoor. laat het vlees circa 15 minuten marineren. Was de spinazie en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Pel en snipper de ui.
Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan. Fruit de ui even aan. Schep de kaneel en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend tot de rijst glazig is. Voeg 0.5 liter water, de bouillontablet, een snufje kruidnagel en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het vleesmengsel in een zeef boven een kom goed uitlekken. Roer de marinade en de spinazie door de rijst. Kook de rijst in circa 10 minuten gaar.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en bak de blokjes lamsvlees in circa 5 minuten bruin. Schep het vlees door de pilav en warm het nog circa 5 minuten mee. Lekker met frisse koolsalade.
Voedings-
waarde
Energie3454 KiloJoules
822 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
77 gram
19 gram
2 gram