culinaire zaken .nl |
Picadillo (mexikaans) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 10 10 6 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram gram stuks teentje eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak |
gehakt (runder-,mager) gehakt (varkens-) amandel rozijn olijf knoflook olie (zonnebloem-) peterselie ui chilipoeder tomaat (vlees-) kappertjes zout | ||
Berei- ding |
Bak het gehakt in de olie korrelig en gaar. Roer er de ui, knoflook, de ontvelde en in stukken gesneden tomaat, de peterselie, amandelen, rozijnen en olijven doorheen. Laat dit mengsel ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen. Strooi er zout en een beetje chilipoeder over. Deze picadillo kan ook gebruikt worden om taco's te vullen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1658 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 23 gram 1 gram |