culinaire zaken .nl |
Pastitio | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Ovenschotel | Rijst En Pasta | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 150 1.50 10 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram deciliter gram eetlepel stuks stuks theelepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (lams-,mager) tomaat (gezeefd) pasta (macaroni) yoghurt (dik) boter (room-) olie (olijf-) ei (kip) ui majoraan (gedroogd) knoflook piment (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Kook de macaroni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekepan. Bak de ui circa 3 minuten Pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de gezeefde tomaten, de majoraan en het piment erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Klop het ei los met de yoghurt (griekse of bulgaarse) en wat zout. Vet een ovenschaal in. Schep de macaroni en het gehaktmengsel erin. Verdeel het yoghurtmengsel erover. Bak de schotel circa 20 minuten in het midden van de oven tot het yoghurtlaagje gestold is. Geef er een salade met olijven bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3627 KiloJoules 864 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 68 gram 42 gram 5 gram |