culinaire
zaken
.nl
Pastitio
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
150
1.50
10
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (lams-,mager)
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
pasta (macaroni) ingrediënt info
yoghurt (dik)
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
knoflook ingrediënt info
piment (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Kook de macaroni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekepan. Bak de ui circa 3 minuten Pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de gezeefde tomaten, de majoraan en het piment erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Klop het ei los met de yoghurt (griekse of bulgaarse) en wat zout. Vet een ovenschaal in. Schep de macaroni en het gehaktmengsel erin. Verdeel het yoghurtmengsel erover.

Bak de schotel circa 20 minuten in het midden van de oven tot het yoghurtlaagje gestold is. Geef er een salade met olijven bij.
Voedings-
waarde
Energie3627 KiloJoules
864 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
68 gram
42 gram
5 gram